Semperit Comfort-Life 2

Budaörs, 2011. március 16.

Az új Comfort-Life 2 már kapható a márkakereskedésekben.

A Semperit legújabb Comfort-Life 2 abroncsa kitűnő védelmet nyújt a vízre felúszás kialakulásával szemben, rendkívül rövid fékutat tesz lehetővé vizes és száraz útfelületen egyaránt, megnövelt menetkomforttal és alacsony gördülési ellenállással rendelkezik. A kis- és középkategóriás autók számára kifejlesztett új nyári abroncs különleges mintázata lényegesen jobb biztonsági tulajdonságokat és jelentősen nagyobb menetkomfortot nyújt, mint az elődje. A Semperit ezzel az abroncsával ismét bebizonyította, hogy a márka védjegyének számító ”Az Alpokban bevált” minősítés valódi műszaki előnyöket garantál a vásárlók számára.

 

A hegyvidéki utakon az időjárási körülmények rendkívül változatosak, így a biztonságos közlekedésben a gumiabroncsnak különösen fontos szerep jut. Minél feljebb érünk, az időjárási körülmények annál szeszélyesebbek és kiszámíthatatlanabbak. A Semperit legújabb abroncsa a száraz és vizes útfelületen nyújtott kiváló kanyarodási tulajdonságaival, rendkívül rövid fékútjával és kiváló vízre felúszás elleni védelmével minden körülmények között megállja a helyét. A csúcsteljesítmény elérése érdekében a mérnökök a Comfort-Life 2 számára egy teljesen új mintázatot fejlesztettek ki, amely a biztonság, a menetkomfort és az alacsony gördülési ellenállás tökéletes kombinációja.

A mintázati blokkok között kialakított új típusú vízelvezető csatornák hatékonyabban képesek kivezetni a vizet az abroncs alól. A hosszanti irányba körbefutó három mély vízelvezető csatorna összegyűjti, az oldalirányba futó íves árkok elvezetik a csapadékot a vállak irányába. Így esős időben jelentősen mérséklődik a vízre felúszás kialakulásának a kockázata, és csökken a fékút vizes útfelületen.

Az abroncsfejlesztő mérnökök az új Comfort-Life 2 fékteljesítményén és kezelhetőségi tulajdonságain szintén jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. A mintázat középső részén található bordákat íves kapaszkodóélek tagolják. Ezek az íves árkok csökkentik a bordák deformálódását fékezés és kanyarodás közben, így sokkal erősebb tapadás jön létre. A jobb tapadás nagyobb erőátvitelt eredményez, amely rendkívül rövid fékutat és kitűnő irányíthatóságot tesz lehetővé. A gyors kormányreakcióknak köszönhetően a kormányzás biztonságos és pontos lesz, így elkerülhetők lesznek a nem várt események, és az ezek nyomán keletkező veszélyhelyzetek.


Az alacsony gördülési ellenállás nagyon fontos egy modern gumiabroncs megítélésekor. Egy személyautó üzemanyag-fogyasztását kb. 20%-ban a gumiabroncs határozza meg, így egy gazdaságos abroncs nem csak a tulajdonos pénztárcájának, hanem a környezetnek is kedvező. A mérnökök jelentős fejlesztéseket hajtottak végre annak érdekében, hogy az új abroncs gördülési ellenállását 6%-kal csökkentsék. Ilyen fejlesztés volt például a lapos övkontúr-kialakítás, és a különleges alapanyagok használta. A gazdaságosság mellett a Semperit legújabb gumiabroncsa kiváló menetkomforttal is rendelkezik. Az abroncs mintázatának közepén és a vállrészen található eltolt blokkok harmonikus gördülést biztosítanak és csak igen csekély gördülési zajt keltenek. Ennek tudható be, hogy a menetzaj közel 5%-kal csökkent. Mindez persze nem csak az autóban ülőknek, hanem a környezetnek is előnyös.

Kapcsolat
Horti-Dávid Adrienn

Regional Marketing B2C Southeast Europe

Continental Hungaria Kft.
2040 Budaörs, Edison utca 2.

+36 23 511 181

+36 23 511 719

Semperit. A Continental márkacsoport tagja.